eten | drinken | muziek

Wie zijn wij

Het witte café bij de brug

,,Het is misschien een cliché, maar wij zien dit als een uitdaging.” Cobus Prins tapt een Kornuit. Sinds oktober 2015 is hij de uitbater van Café Baard annex dorpshuis. ,,Zeg maar de waard van Baard, ” lacht hij. ,,Het is natuurlijk, gezien mijn leeftijd – ik ben inmiddels zestig – ook een avontuur. Maar we hebben ons goed voorbereid, er zijn goede afspraken gemaakt met het verenigingsleven in het dorp en met de stichting die eigenaar is van het pand. Samen met mijn vrouw Aggie Brouwer en onze zoon Boyd gaan we het café, het dorpshuis en het dorp Baard op de kaart zetten. We hebben er zin in.”

Zijn Cobus en Aggie vooral bezig met de bediening van de cafégasten, Boyd zwaait de scepter in de goed geoutilleerde keuken van Café Baard. De Bolswarder kok heeft behoorlijk veel ervaring opgedaan. Hij werkte bij de marine in de kombuis en bereidde daar met zijn collega’s honderden maaltijden voor de manschappen. Vervolgens kookte hij in enkele grote restaurants aan de Spaanse kust. Voordat hij met zijn ouders naar Baard kwam, werkte Boyd in de keuken van de befaamde Pizzeria Pingjum.
In Café Baard (anno 1914) presenteert Boyd nu zijn specialiteit: spareribs (900 gram). En natuurlijk staan er ook andere smakelijke maaltijden op de menulijst. Wat te denken van heerlijke kipsaté, wraps of een enorme Hamburger. Boyd gaat werken met wisselmenu’s.

Hoewel het aantal tafels in het cafégedeelte beperkt is, kunnen ook grotere groepen reserveren. Boyd: ,,We maken in die gevallen gebruik van de bovenzaal. Die ruimte, zeg maar het dorpshuis, is daar op berekend. Je zou het niet zeggen, maar er kunnen makkelijk honderd mensen in. Dus zeer geschikt voor feesten en partijen.”

Cobus, Aggie en Boyd hebben volop plannen. Aggie: ,,Als het weer een beetje meezit, ontvangen wij onze gasten graag op het terras. Met uitzicht op de Bolswarder Trekvaart. Wat wil je nog meer?”

Door de muzikale achtergrond van de ‘Waard van Baard’ onderhoudt Cobus nog steeds veel contacten met musici uit het hele land. ,,Ik wil beslist dat we met enige regelmaat bands of solisten naar Baard halen. Ik weet dat dit door de mensen hier gewaardeerd wordt. Niet alleen culinair maar ook op cultureel gebied moet ons café het bruisend hart van het dorp worden. Het witte café bij de brug. Waar eten, drinken en muziek centraal staan.”

Agenda

Kinderbingo

Datum: 22 februari 2020

Tijd: 14:00

Locatie: Bovezaal

Bingo & Verloting

Datum: 22 februari 2020

Tijd: 20:00

Locatie: Bovenzaal

Klaverjassen

Datum: 28 februari 2020

Tijd: 20:00

Locatie: Café Baard

Facebook berichten

This message is only visible to admins.

Problem displaying Facebook posts. Backup cache in use.
Click to show error

Error: Error validating access token: Session has expired on Wednesday, 19-Feb-20 12:41:16 PST. The current time is Wednesday, 19-Feb-20 21:40:35 PST.
Type: OAuthException
Solution: See here for how to solve this error

vrijdag februari 14th, 2020 - 1:34 pm

Cafe baard

Voor reserveringen liever even bellen, 0517234692, onze outlook doet wat vreemd!!! ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

zondag februari 2nd, 2020 - 4:29 pm

Cafe baard

Tseard Nauta begint om 18.00 uur, niet 16.00 uur!! ... MeerMinder

Bekijk op Facebook
Brugbediening Baard

De waard van Baard is ook de brugwachter van Baard

  • Telefoon brugwachter:     0517-234 692
  • Ná 1 november: 058-29 25 925

Informatie over bruggen en sluizen
Informatie over de nieuwe brug

Nieuwjaarsduik 2020
Helden