eten | drinken | muziek

Ons team

Het witte café bij de brug

,,Het is misschien een cliché, maar wij zien dit als een uitdaging.” Cobus Prins tapt een Kornuit. Sinds oktober 2015 is hij de uitbater van Café Baard annex dorpshuis. ,,Zeg maar de waard van Baard, ” lacht hij. ,,Het is natuurlijk, gezien mijn leeftijd – ik ben inmiddels zestig – ook een avontuur. Maar we hebben ons goed voorbereid, er zijn goede afspraken gemaakt met het verenigingsleven in het dorp en met de stichting die eigenaar is van het pand. Samen met mijn vrouw Aggie Brouwer en onze zoon Boyd gaan we het café, het dorpshuis en het dorp Baard op de kaart zetten. We hebben er zin in.”

Zijn Cobus en Aggie vooral bezig met de bediening van de cafégasten, Boyd zwaait de scepter in de goed geoutilleerde keuken van Café Baard. De Bolswarder kok heeft behoorlijk veel ervaring opgedaan. Hij werkte bij de marine in de kombuis en bereidde daar met zijn collega’s honderden maaltijden voor de manschappen. Vervolgens kookte hij in enkele grote restaurants aan de Spaanse kust. Voordat hij met zijn ouders naar Baard kwam, werkte Boyd in de keuken van de befaamde Pizzeria Pingjum.
In Café Baard (anno 1914) presenteert Boyd nu zijn specialiteit: spareribs (900 gram). En natuurlijk staan er ook andere smakelijke maaltijden op de menulijst. Wat te denken van heerlijke kipsaté, wraps of een enorme Hamburger. Boyd gaat werken met wisselmenu’s.

Hoewel het aantal tafels in het cafégedeelte beperkt is, kunnen ook grotere groepen reserveren. Boyd: ,,We maken in die gevallen gebruik van de bovenzaal. Die ruimte, zeg maar het dorpshuis, is daar op berekend. Je zou het niet zeggen, maar er kunnen makkelijk honderd mensen in. Dus zeer geschikt voor feesten en partijen.”

Cobus, Aggie en Boyd hebben volop plannen. Aggie: ,,Als het weer een beetje meezit, ontvangen wij onze gasten graag op het terras. Met uitzicht op de Bolswarder Trekvaart. Wat wil je nog meer?”

Door de muzikale achtergrond van de ‘Waard van Baard’ onderhoudt Cobus nog steeds veel contacten met musici uit het hele land. ,,Ik wil beslist dat we met enige regelmaat bands of solisten naar Baard halen. Ik weet dat dit door de mensen hier gewaardeerd wordt. Niet alleen culinair maar ook op cultureel gebied moet ons café het bruisend hart van het dorp worden. Het witte café bij de brug. Waar eten, drinken en muziek centraal staan.”

Agenda

“Rjocht yn ‘t hert”

Datum: 26 februari 2021

Tijd: 20:00 - 22:15

Locatie: Bovenzaal

Inez Timmer en Thijs Meester – Rjocht yn’t hert

In nije roetswarte en muzikale Fryske komeedzje mei Inez Timmer en Thijs Meester.

De tafel is kreas dekt, de kearsen baarne, de keamer is smûk en it hûs oan kant. Dit wurdt Irene Dorée’s lêste jûn en dy moat bysûnder wêze. Har favoriete film komt op tillefyzje en dêr sjocht se bot nei ût. Noch ien kear genietsje, noch ien kear hearlik romantysk swolgje en weidreame. En dan der ût stappe. Perfekt. En krekt op dat momint bejout de tv it….. Aldergelokst is de teleneedtsjinst der en dy stjûre fuortdaliks harren bêste man: Freddy Posthuma. En dan komt alles oars. Hoe’t it ferhaal ôfrint bepale de taskôgers. In demokratyske en muzikale komeedzje yn twa bedriuwen. 

Mitten in’s Herz, Angelika Bartram is oerset troch Hans Brans dy’t ek de rezjy yn hannen hân hat.

Open kampioenschap palingroken en zomerfair

Datum: 3 juli 2021

Tijd: 12:00 - 17:00

Brugbediening Baard

De waard van Baard is ook de brugwachter van Baard

  • Telefoon brugwachter:     0517-234 692
  • Ná 1 november: 058-29 25 925

Informatie over bruggen en sluizen
Informatie over de nieuwe brug

De waard is weer thuis