eten | drinken | muziek

Wie zijn wij

Het witte café bij de brug

,,Het is misschien een cliché, maar wij zien dit als een uitdaging.” Cobus Prins tapt een Kornuit. Sinds oktober 2015 is hij de uitbater van Café Baard annex dorpshuis. ,,Zeg maar de waard van Baard, ” lacht hij. ,,Het is natuurlijk, gezien mijn leeftijd – ik ben inmiddels zestig – ook een avontuur. Maar we hebben ons goed voorbereid, er zijn goede afspraken gemaakt met het verenigingsleven in het dorp en met de stichting die eigenaar is van het pand. Samen met mijn vrouw Aggie Brouwer en onze zoon Boyd gaan we het café, het dorpshuis en het dorp Baard op de kaart zetten. We hebben er zin in.”

Zijn Cobus en Aggie vooral bezig met de bediening van de cafégasten, Boyd zwaait de scepter in de goed geoutilleerde keuken van Café Baard. De Bolswarder kok heeft behoorlijk veel ervaring opgedaan. Hij werkte bij de marine in de kombuis en bereidde daar met zijn collega’s honderden maaltijden voor de manschappen. Vervolgens kookte hij in enkele grote restaurants aan de Spaanse kust. Voordat hij met zijn ouders naar Baard kwam, werkte Boyd in de keuken van de befaamde Pizzeria Pingjum.
In Café Baard (anno 1914) presenteert Boyd nu zijn specialiteit: spareribs (900 gram). En natuurlijk staan er ook andere smakelijke maaltijden op de menulijst. Wat te denken van heerlijke kipsaté, wraps of een enorme Hamburger. Boyd gaat werken met wisselmenu’s.

Hoewel het aantal tafels in het cafégedeelte beperkt is, kunnen ook grotere groepen reserveren. Boyd: ,,We maken in die gevallen gebruik van de bovenzaal. Die ruimte, zeg maar het dorpshuis, is daar op berekend. Je zou het niet zeggen, maar er kunnen makkelijk honderd mensen in. Dus zeer geschikt voor feesten en partijen.”

Cobus, Aggie en Boyd hebben volop plannen. Aggie: ,,Als het weer een beetje meezit, ontvangen wij onze gasten graag op het terras. Met uitzicht op de Bolswarder Trekvaart. Wat wil je nog meer?”

Door de muzikale achtergrond van de ‘Waard van Baard’ onderhoudt Cobus nog steeds veel contacten met musici uit het hele land. ,,Ik wil beslist dat we met enige regelmaat bands of solisten naar Baard halen. Ik weet dat dit door de mensen hier gewaardeerd wordt. Niet alleen culinair maar ook op cultureel gebied moet ons café het bruisend hart van het dorp worden. Het witte café bij de brug. Waar eten, drinken en muziek centraal staan.”

Binnenkort

Er zijn geen aankomende events.

Facebook berichten

zondag november 3rd, 2019 - 9:04 am

Cafe baard

Nog een paar tafeltjes vrij, vol=vol, mis het niet Tseard Nauta tijdens het diner!! 18.00 uur, lekker romantisch dineren met prachtig pianospel!!! ... MeerMinder

Bekijk op Facebook

woensdag oktober 30th, 2019 - 4:49 pm

Cafe baard

Zondag 3 november 18.00 uur, is Tseard Nauta weer achter de piano te vinden in Cafe baard, lekkere trado's jazzy stukken en gelukkig geen hollandse meezingers. ... MeerMinder

Bekijk op Facebook
Brugbediening Baard

De waard van Baard is ook de brugwachter van Baard

  • Telefoon brugwachter:     0517-234 692
  • Ná 1 november: 058-29 25 925

Informatie over bruggen en sluizen
Informatie over de nieuwe brug

Joep in de stress
Café maandag en dinsdag gesloten. @Marco Bruines